Life

Butoanele din viața noastră

butoane din viata

Într-o lume în care se vorbește prea mult despre realitatea virtuală, inteligența articificală și machine learning uneori e nevoie de un buton.

Butoanele sunt bune și ne ajută.

De exemplu pe Cristi butonul ăsta îl ajută să se deconecteze de muncă și să se conecteze la familie.

Asta fac butoanele, conectează și deconectează. Ăsta-i rolul lor.

Atunci când îți sună ceasul dimineața, trebuie să apeși un buton ca să nu-ți mai zbârnâie în cap. Atunci când vrei să-ți faci cafeaua, trebuie să apeși pe un buton (asta dacă nu-l faci la ibric). Atunci când vrei să aprinzi becul în bucătărie, trebuie să apeși un buton. Atunci când pornești mașina, trebuie să apeși un buton (dacă-i mai nouă din categoria – START/STOP). Atunci când ajungi la birou și vrei să-ți pornești calculatorul, trebuie să apeși pe un buton.

Suntem înconjurați de butoane.

Eu zic că e bine, pentru că încă avem puterea de a decide dacă vrem să fim conectați sau nu. Uneori e greu, pentru că ne place să fim conectați în mai multe lumi. Atunci când stăm la masă cu prietenii, să butonăm un telefon și să mai răspundem cu un Mhhmmm la întrebarea pertinentă despre – Bă ce e și cu politica asta în România!

Dar uneori trebuie să conștientizăm că e nevoie să ne deconectăm, că e nevoie să fugim într-un sat cum a făcut-o Raisa, să ni se strice laptopul și să trăim o altfel de viață. Ne-am obișnuit cu butoane în toate. Nu-i rău. Dar hai să recunoaștem că nu-i nici 100% bine.

Și specialiștii de viață ar zice că echilibrul e ceea ce avem nevoie ca să ducem o viață bună, liniștită și împlinită.

Noah fix de echilibru ducem noi dor.

Și-atunci ne folosim de butoane. Connect digital life. Disconnect family and friends. Disconnect job life. Connect slănină prăjită la munte cu ceapă și roșii. Disconnect munte și lac rece. Connect e-mail și task-uri la job.

Disconnet job. Connect…

 

 

Robert Katai
Visual Marketer si Content Strategist la Bannersnack.
You may also like
DoR Live Cluj
Despre noi și ei la un eveniment organizat de DoR
lucrurile bune se fac in timp
Lucrurile bune se fac greu și în timp

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage