Cel mai mare dușman al marketingului

Hai să începem postarea de azi cu o întrebare simplă (sper eu)

Care credeţi că e cel mai mare duşman al marketingului?

Bugetul? Timpul? Clientul? Inspiraţia? Resursele Umane? Resursele Tehnologice? Sistemul? Statul? Publicitatea proastă? Agenţia? Colegii? Soţia? Iubita? Câinele? Bloggerii? Facebook? Primarul? Concurenţa? Respingerea?

Aţi găsit ceva răspuns? Sau încă mai căutaţi?

Ca să vă mai economisiţi din timp (pentru că ştiu că aveţi foarte mult de lucru şi faptul că staţi în medie 4 minute pe acest blog pentru mine e o onoare) vă ajut eu cu răspunsul: cel mai mare duşman al marketingului este indiferenţa.

Şi credeți-mă, faptul că faceți marketing şi consumtorii sunt indiferenţi e mult mai rău decât dacă sunteți respins, dacă intrați în oala “publicităţii negative” ori dacă ați greşit o virgulă sau o literă întoată campania.

Indiferenţa poate fi fatală pentru un brand. Banii investiţi în campanie sunt ca şi aruncaţi pe geam dacă te loveşti de acest duşman.

În era social media indiferenţa este mult mai rea decât respingerea.

Degeaba ai 10.000 de fani pe facebook iar interacţiunea e zero. Degeaba ai 300.000 de e-mailuri dacă rata de deschidere este zero. Degeaba degeaba degeaba…

Dar cea mai dureroasă parte e atunci când indiferenţa vine şi din exterior şi din interior.

Când marketerul nu observă cifrele şi indiferenţa i-a acoperit ochii. Când publicitarul e indiferent la banii clientului şi pompează în ad-uri doar să se facă văzut brandul (fără nici un ţel, fără nici o strategie).

Indiferenţa din interiorul brandului poate fi ca un cancer ce-l mănâncă încet încet până îl va distruge.

Iar de când sunt în industria marketingului, nu cred că am auzit/văzut un brand care vrea să fie ignorat.

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.