Susțin introducerea educației media în școli…și peste tot

Într-un interviu pentru Pressone, Dragoș Stanca a lăsat un răspuns care ar trebui să dea de gândit nu doar ministerului educației, ci chiar și antreprenorilor și oamenilor care sunt în industria media:

Eu, unul, aș susține introducerea educației media în școli. Cred că un manual care să educe publicul în sensul acesta e mai indicat decât cel de sport sau de dirigenție.

Am avut de-a face cu oameni în jurul meu care mi-au spus anumite informații, sau au susținut o anumită teorie bazată pe faptul că “Am citit pe internet” și cam atât. Aici s-a rezumat toată fundația discuției și acolo am izbucnit în nervi “Unde ai citit? Pe ce site ai citit? Cine a scris? Ce alt site de știri a mai scris despre asta? Cine susține această știre?”

Chiar dacă educația media e o soluție pe termen lung pentru viitorul României, cred că acum e momentul oportun în care ar trebui să începem să ne gândim la asta într-un mod cât mai serios.

Și nu doar copiii ar trebui educați, ci părinții, liceenii, studenții, profesorii, angajații, antreprenorii, bugetarii etc.

Nu are rost să intrăm în detalii de genul: Cine o să facă aceste manuale? Cum se vor updata aceste manuale? Lumea media se schimbă de pe o zi pe alta, cum vom ține pasul? Cine va preda aceste ore? Cine va fi responsabil de ele? Cât % din educație va veni din mediul privat și cât din mediul de stat? Întrebări pe care ar trebui să ni le punem doar în momentul în care cineva va avea curajul și înțelepciunea să spună – Da, se vor introduce manuale de educație media în școli generale, licee și facultăți.

Educația e o strategie pe termen lung care poate scăpa un popor din prostia în care încă se scaldă.

Și până când se vor introduce acele manuale, voi încerca să-i educ pe cei din jurul cum pot eu mai bine să învețe să folosească media așa cum trebuie.

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.