Despre noi și ei la un eveniment organizat de DoR

Chiar dacă am încerca să categorisim Clujul în nu știu câte părți, întotdeauna se va limita la două: cei din Cluj și cei din afara Clujului.

Am auzit povești de la clujeni care spuneau că acum 10 sau 15 ani când auzeai pe cineva că e din afara Clujului era o mare mirare. Și cum e viața la voi în oraș? Cum e primarul? Ce fabrici există? De ce ai venit în Cluj? Aveți zilele orașului? Parcă se demara un interogatoriu neoficial de relocare în Cluj.

Însă acum lucrurile s-au schimbat.

Se întâmplă să vezi la o terasă să stea 8 oameni din 8 orașe diferite, fiecare cu un scop diferit dar îi unește un singur lucru: stau în Cluj (sau Florești, Borhanci, Apahida sau Gilău; dar tot în zona Clujului). Și oamenii se simt ca clujeni.

Mirarea cea mai mare acum e când dai de câte unul care s-a născut, a copilărit și încă stă în Cluj. Și cum a fost Clujul acum 20 de ani? Cum era pe vremea lui Funar? Ai mâncat semințe pe băncile tricolore? În cazul de față interogatoriul se schimbă.

Un fel de Noi și Ei, niciodată Noi vs Ei sau Noi împotriva Lor.

DoR Live.

Prietenii de la DoR (Decât o Revistă) revin toamna aceasta în Cluj cu un format de show care a fost de două ori sold-out în București: DoR Live.

Ce este DoR Live?

DoR Live e un spectacol care transpune pe scenă conceptul și dinamica unei reviste, alături de unii dintre cei mai creativi și relevanți jurnaliști și artiști ai momentului. Timp de aproape două ore vei fi parte dintr-o experiență pe care o trăiesc doar cei din sală: 20-25 de momente scurte, de la muzică live, la teatru, film, dans și lectură, care împreună construiesc o revistă vie.

Show-ul din Cluj-Napoca are loc joi, 14 septembrie, de la 19:30, la Cinema Florin Piersic și va fi urmat de o petrecere.

Cu tema Noi și Ei, ediția aceasta va fi construită din povești despre „noi” și povești despre „ceilalți”, unde „ceilalți” înseamnă de la oameni pe care îi evităm, la oameni de care ne temem sau pe care nu-i cunoaștem.

Chestia mișto în acest eveniment e că la o revistă live, nu știi niciodată  ce se întâmplă dinainte, și nici n-o poți vedea din nou, pentru că nu se va înregistra niciodată cap-coadă. Experiența este una singulară, construită special pentru Cluj și în majoritate cu artiști locali.

De ce vin DoR la Cluj?

Venim la Cluj din mai multe motive. Sigur că mâncarea e printre ele — posibilitatea de a găsi mangalița e mult mai mare acolo. Dincolo de asta, DoR are mulți prieteni dragi în Cluj: abonați, colaboratori – scriitori, fotografi, ilustratori -, oameni care muncesc să facă societatea românească mai bună. Forța Clujului ne inspiră. Pe scurt, ne simțim ca acasă și abia așteptăm să revenim în septembrie.

Mai multe detalii sunt în eventul de pe Facebook. Biletele pot fi cumpărate de aici și de la casieria cinematografului Florin Piersic.

Așadar, cu cine mă văd la eveniment?

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.