Îți recomand 8 podcast-uri dacă lucrezi în marketing sau comunicare

Am început să ascult podcast-uri din noiembrie 2014. De fapt din momentul în care am ales să trec de la Android la iOS. Și de-atunci călătoriile cu trenul sunt mult mai productive, ba chiar și până la birou sunt în stare să mă duc aproape 35 de minute pe jos ascultând podcast-uri. De ce? Pentru că sunt de părere că un om de marketing (comunicare, publicitate, PR, digital, social media etc) ar trebui să fie într-o continuă dezvoltare, experimentare și testare. Iar podcast-urile te ajută de multe ori să filtrezi informația, să câștigi timp, să afli noile trenduri/fenomene de pe piață și luptele pe care le duc alții din domeniul tău.

Podcast-urile pot fi ascultate în drum spre birou, în alergarea de dimineață, la cumpărături, la sală, în mașină sau oriunde vă place vouă.

Cred că podcast-urile ar trebui să fie un teren pe care piața din România ar putea-o testa. Fie că vorbim despre interviuri, fie că vorbim despre analize pe trenduri/subiecte sau pur și simplu articolele scrise pe blog să fie citite.

Dar până atunci te las cu o listă de 8 podcast-uri  pe care le recomand cu mare drag:

1. This Old PNR

this old marketing podcastAtunci când vorbim despre content marketing trebuie să-i luăm în calcul pe Robert Roose și Joe Pulizzi care sunt evangeliștii acestui domeniu. Subiectele momentului, replicile interactive (uneori glumețe iar alteori chiar sarcastice) și compoziția emisiunii m-a făcut să mă abonez la podcast-ul lor și să-i ascult cu cea mai mare plăcere atunci când sunt pe drum către birou sau când călătoresc.

Abordează subiecte din domeniul content marketing.

Abonare podcast.

 

2. #AskGaryVee

Despre Gary Vaynerchuk nu mai are rost să vă vorbesc pentru că deja mulți dintre voi cred că sunt plătit de el ca să îl promovez în România. Dar dacă nu ai apucat să te abonați la canalul lui de Youtube și să-i urmărești conținutul video (poate că nu ai avut timp și chef să stai să te uiți la el) atunci îți recomand să dai un subscribe la podcast-ul lui plin de carismă și pasiune.

Abordează subiecte din domeniul social media și antreprenoriat.

Abonare podcast.

3. Social Media Examiner

Dacă lucrezi în social media și nu deschizi cel puțin săptămânal odată blogul celor de la Social Media Examiner atunci cu siguranță ceva faci greșit. Podcast-ul celor de la SME îți aduce în telefon interviuri și DIY din domeniul social media. Michael Stelzner a reușit să pună pe picioare unul dintre cele mai bune comunități de social media din lume. Ah, și ca să am un moment de “Laudă-mă, gură, că ţi-oi da friptură” am scris un articol pentru ei despre cum să-ți faci ad-urile pentru Instagram Stories.

Abordează subiecte din domeniul social media.

Abonare podcast.

 

4. Entrepreneur On Fire

John Lee este un tip pasionat în ale antreprenoriatului și îți pregătește interviuri cu oameni care au povești ce-i inspiră pe toți cei care un business sau vor să-și pornească un business. Chiar dacă nu e genul de podcast pe care să-l ascult în fiecare zi dar uneori e bine să mai vezi ce se întâmplă și în această zonă. Eu îl recomand tuturor celor care se luptă sau vor să știe mai multe despre antreprenoriat.

Abordează subiecte din domeniul antreprenoriatului.

Abonare podcast.

 

5. Convice and Convert

Proiectul pornit de Jay Baer a reușit să pună pe piață mai multe podcast-uri: Social Pros, Jay Today, Content Pros și ultimul proiect Convince and Convert. Deci dacă ești în domeniul content creation-ului atunci trebuie să te abonezi la toate cele 4. Social Pros și Content Pros sunt emisiuni cu interviuri și discuții din domeniul social media și content marketing, Jay Today sunt mici video-uri pe care Jay le face săptămânal iar Convince and Convert sunt articolele citite de pe blogul companiei (uite un alt model de podcast ce se poate face).

Abordează subiecte din domeniul content marketing, social media, marketing și business.

Abonare podcas: Social Pros, Jay Today, Content Pros, Convince and Convert 

 

6. The Digital Entrepreneur

Brian Clark, unul dintre greii bloggingului și-a construit un întreg business sub numele de CopyBlogger care este în spatele mai multor proiecte: Rainmaker Platform, StudioPress, Synthesis. și recentul lansat Further. Podcast-ul RainMaker.FM este rețeaua de digital marketing și sales network la care orice om de marketing și vânzări trebuie să se aboneze.

Abordează subiecte din domeniul content marketing, SEO, conversion, design, mobile, social media și antreprenoriat digital.

Abonare podcast.

 

7. The Growth Show

Ai citit vreodată un articol de pe blogul Hubspot? Dacă nu, atunci fă bine și ia-ți un weekend de citit articolele lor. Pentru că vei găsi noutăți, idei și articole bine scrise de una dintre cele mai mari business-uri de online din lume. Iar podcast-ul The Growth Show ar trebui să fie un must have pentru cei interesați de creșterea unui business, a unei idei, a unei mișcări sau a unei echipe.

Abordează subiecte din domeniul marketing, vânzări și viața de agenție.

Abonare podcast.

8. The Marketing Companion

Dacă-ți place modelul de podcast pe care băieții de la ”This Old PNR„ îl abordează atunci cu siguranță îți va plăcea și ce fac Tom Webster și Mark Schaefer. Chiar dacă nu sunt la fel de carismatici ca și Gary Vaynerchuk sau nu sunt la fel de constanți ca și Robert Roose sau Joe Pulizzi dar au și ei farmecul lor ce te face să-i urmărești cu plăcere.

Abordează subiecte din domeniul digital marketing, social media, content marketing și business online.

Abonare podcast.

 

 

Iată, ți-am pregătit 8 podcast-uri la care trebuie să te abonezi dacă lucrezi în domeniu sau pur și simplu vrei să mai asculți și altceva.

Voi ce alte podcast-uri din marketing, social media, online advertising sau content marketing ascultați?

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

1 comment on “Îți recomand 8 podcast-uri dacă lucrezi în marketing sau comunicare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.