Nu confunda niciodată calitatea cu popularitatea!

Te-ai gândit vreodată ce înseamnă pentru tine conținut de calitate?

Conținutul care are atrage cea mai mare atenție în social media? Acel conținut care are cele mai multe like-uri, cele mai multe share-uri, cele mai multe comentarii. Acel conținut care se viralizează și toți prietenii tăi de pe Facebook îi dau share pentru că e cool, sau poate pentru că e interesant și…îi face și pe ei să pară interesanți dacă-i dau share?

Faptul că este popular nu înseamnă că este și calitativ. Dar de asemenea putem spune și invers, faptul că este calitativ nu înseamnă că este și popular.

Acești metrici nu spun altceva decât că un conținut este popular, dar nu și calitativ. Like-urile, share-urile, comentariile și vizualizările îți spun un lucru – foarte multă lume a interacționat cu acest tip de conținut. Adică le-a atras atenția și a fost interesant pentru moment. Așa că oamenii au interacționat cu acel conținut. În concluzie, conținutul este doar popular.

Popularitatea este obiectivă – se poate măsura.

Pe când calitatea este subiectivă – și de aceea ce-mi place mie poate să nu-ți placă ție, și invesrs.

De aceea îți recomand ca data viitoare când mai vezi un conținut care se viralizează de nebun în social media, să ai capacitatea să poți face diferența dintre un conținut calitativ și un conținut popular.

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.