De ce recomand să asculți podcast

Ar fi fost normal să scriu articolul acesta prima oară și mai apoi să-l scriu pe acela unde am recomandat 8 podcast-uri de ascultat pentru cei care lucrează în marketing sau comunicare, nu-i așa? Dar pentru că nu-mi place să fiu într-un șablon și să merg cum se dictează regulile atunci nu cred că ar trebui să facem un mare armăsar din acest mic țânțar.

De când am început să ascult podcast-uri mi-am dat seama că e o oportunitate extraordinară de a construi o comunitate acolo. Desigur, specialiștii din diferite domenii (nu doar marketing, comunicare și publicitate) ar trebui să fie mai atenți și la acest canal și să nu aștepte 5 ani până se lovește România de acest trend.

Cu siguranță e un teren bun de testat și experimentat. Apropo, dacă știți ceva podcast-uri românești ce merită ascultate puteți să treceți link-urile în comentarii.

Cred că ar trebui să începem să ascultăm podcast-uri cel puțin odată la două zile, dacă nu în fiecare zi. Așa cum vă ziceam, ascult podcast-uri în drum spre birou sau în călătoriile mele. Sunt abonat la 12 canale și încerc să mențin pasul cu fiecare.

Știați că 15% dintre americani ascultă podcast-uri? Asta înseamnă undeva la 40 de milioane de oameni (via Edison Research). Iar consumatorii audio petrec între 8 minute și 6 ore pe zi ascultând podcast-uri. Statisticile arată că oamenii ”consumă” podcast-urile cel mai mult față de alte tipuri de conținut audio (AM/FM Radio, Muzică etc).

”Da mă Robi! Dar ăștia îs americanii! Ei au autostrăzi și le ia o oră până la birou și au vreme să asculte astea. Tu știi că americani tot timpul au fost mai ”deosebiți”!”

Poate te gândești acum dar lasă-mă să te întreb altfel: ce te oprește să asculți podcast-uri? Timpul? Banii? Nervii? Telefonul? Sau ești prea confortabil ca să mai încerci ceva?

Podcast-urile nu sunt un fenomen nou. Mai știți acel moment când ați ascultat emisiunea radio preferată direct din telefonul mobil? Well…e cam aceeași chestie. Doar că emsiunile podcast pot fi și downloadate și re/re/re-ascultate. De asemenea te poți abona la diferite canale și să stay on touch with the creators.

Vă recomand să asculți podcast-uri:

  1. Dacă puteți să mergeți pe jos sau cu bicicleta la birou
  2. Dacă prin natura jobului dumneavoastră călătoriți mai mult și ați vrea să vă umpleți timpul util și cu altceva decât muzică și/sau telefoane
  3. Dacă credeți că puteți să ascultați în timp ce faceți cumpărături, exerciții la sală, jogging, desenzi, pictezi
  4. Atunci când vreți să aflați și părerea altora din industrie
  5. Atunci când vreți să urmăriți trendul dintr-o industrie

Și poate după ce ascultați câteva luni niște podcast-uri vă tresare o idee ca să porniți un asemenea proiect. Cine știe?

Poate acum e momentul să testăm un nou teren care încă în România nu a fost exploatat.

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.