Strategia lui 1

Toată lumea vrea să apară peste tot și să le facă pe toate.

Vreau să am un canal de Youtube. Vreau să am un cont de Instagram. Vreau să am o comunitate care să mă iubească. Vreau să am un business de succes. Vreau să apar la televiziune. Vreau să îmi fac un podcast.

Și toate astea necesită energie, timp, resurse și dedicare 24/7. Dar cine are timp de toate astea? Ah, și să nu uităm că mai trebuie să construiești și un brand sustenabil.

Dar cum ar fi dacă te-ai concentra pe strategia lui 1?

Strategia lui 1 se definește printr-un lucru foarte simplu – focusează-te pe o singură strategie care să-ți atingă un singur obiectiv.

Ce-nseamnă asta?

  1. Concentrează-te pe un singur obiectiv. Alege un singur obiectiv. Poate că vrei să-ți crești un brand sustenabil. Poate că vrei să ai un portofoliu care să te ajute să te angajezi. Poate că vrei să-ți crești brandul personal într-o industrie.
  2. Creează un singur tip de conținut care-ți este cel mai la îndemână. Poate că-ți place să scrii. Așa că alege să scrii. Scrie mult și des. Scrie articole de blog, newsletter, landing pages. Concentrează-te să aprofundezi scrisul. Să deții arta copywritingului de la a scrie titluri atrăgătoare, introduceri interesante și concluzii care să-l facă pe om să se conecteze cu tipul tău de conținut. Sau poate că-ți place să faci video sau podcast sau de ce nu graphic design. Alege un singur tip de conținut pe care să-l creezi.
  3. Alege să crești pe o singură platformă. Nu fii prezent peste tot. De la Facebook până la Instagram, Tiktok, Youtube, Podcast, Newslettere, Blogs, Twitter, Radio, Televiziune, Reviste etc. Alege să crești pe o singură platformă. Fii cel mai bun pe platforma respectivă. Înainte ca Logan Paul să devină cine este astăzi, la început și-a făcut debutul pe Vine, a crescut acolo și apoi s-a mutat pe Youtube. Acum că are o echipă în spate care-i crește brandul, poate să fie prezent peste tot. Dar la început s-a concentrat doar pe Vine. Așa că alege o singură platformă pe care să te concentrezi.
  4. Definește-ți o singură audiență pe care să o servești în mod constant. Cine este audiența ta? Cine sunt cei care să te urmărească? Ce probleme au oamenii care caută o soluție și o pot găsi la tine? Sunt cei între 16 și 18 ani care s-au săturat să li se spună ce să facă cu viața lor? Sunt tinerii căsătoriți care nu știu dacă să-și ia un credit pentru casă sau nu? Sunt directorii de companii care nu știu cum să folosească Excel și au nevoie de un mentor? Cine este audiența ta.
  5. Muncește pe o singură strategie. Definește-ți strategia de lucru. Vrei să publici în fiecare zi un carousel pe Instagram? Atunci concetrează-te pe asta. Vrei să faci un video în fiecare săptămână? Atunci concentrează-te pe asta. Ali Abdaal, un youtuber care a renunțat să mai practice medicina. În 2017 și-a pornit canalul de Youtube, 18 luni mai târziu a ajuns la 100,000 subscriberi și în octobrie 2021 a ajuns la 2 milioane de subscriberi iar azi face peste 130.000 de dolari pe lună punând efort doar 5 – 10 ore pe săptămână. Asta pentru că punea în fiecare zi un video pe Youtube. Cum a reușit asta? Pentru că s-a concentrat pe o singură strategie.
  6. Comunică despre un singur domeniu pentru care vrei să fii recunoscut. Care este nișa ta? Pentru ce vrei ca lumea să te recunoască? Colin și Samir sunt 2 creatori de conținut care vorbesc despre economia creatorilor pe un canal de youtube, podcast și un newsletter. Desigur, și-au construit o echipă care se ocupă de toate canalele, dar focusul lor este să fie recunoscuți ca și locul unde te duci dacă vrei să știi care-i toată treaba cu influencer marketing, industria creatorilor de conținut și trenduri în social media din această perspectivă. Vei vedea materiale despre Lil Nas X, Nas Daily, Charli D’Amelio, Mr Beast, Perfect Dude și lista poate continua.

Așa că în concluzie, recomandarea mea e să renunți să fii pe toate platformele, cu toate tipurile de conținut pentru oricine, oricând și oriunde și concentrază-te pe un singur lucru.

Folosește Strategia lui 1 ca să faci ceea ce-ți place.

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.