O tabără de tip rehab pentru marketeri

Am fost la SMS Biz de două ori și pot spune că e una dintre taberele unde orice om de social media, digital sau comunicare din România ar trebui să meargă cel puțin odată. Bine, poate chiar și de două ori, da asta depinde de fiecare ce vrea de la viața asta de marketing.

Cel puțin să vadă unde se situează în momentul de față această industrie în România.

Dar dintr-o discuție în alta cu Cristina am ajuns la concluzia că ar fi mișto, ba chiar necesar o conferință pentru oamenii de comunicare/marketing. Un fel de rehab camp. Acolo unde nu ai acces la internet, dar poți să citești o carte, să-ți aduci laptopul să scrii ce vrei tu. Să ieși în natură și să faci poze, să desenezi, să faci olărit sau pur și simplu să asculți muzică în căști. Sau poate chestii pe care Raisa le-a făcut la Richiș.

Ziua să aibă 2 conferințe, una dimineața și una seara iar discuțiile să fie din afara marketingului. Prezentări despre istorie, psihologie, inginerie, chimie, fizică sau agricultură etc. Chestii pe care nu le auzi în fiecare zi dar care pică bine atunci când le afli.

Și nu e un musai mare să stai la networking. Nu toți vor să discute. Sunt unii care nu au chef să stea la small talk și să facă pe omul interesat de subiecte. Pur și simplu nu-i obligatoriu. E un rehab de 3 zile, no digital things, no deadlines, no targets nimic.

De fapt o tabără pentru partea umană a marketerului. Că prea e plină lumea de conferințe, seminarii și tabere care să îmbuibe capul marketerului cu încă o strategie, încă o tehnică, încă un tool sau încă o teorie.

Că doar oameni suntem și noi și avem nevoie de câte un break, nu?

P.S. Poate fi și o idee bună de business, dacă știi să execuți așa cum trebuie. Iar dacă cineva se încumetă să facă ceva, let me know:)

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

1 comment on “O tabără de tip rehab pentru marketeri

  1. Irina Alexe says:

    Robi, dar ce bine te-ai gândit. Eu am bunica paternă în Gherla și am vizitat-o în we. Am făcut o plimbare și prin împrejurimi și exact la asta ne gândeam când treceam prin comuna Sic (Szek). Avem nevoie de o astfel de tabără, eu la Biz Sms mereu îmi fac planuri să gătesc pentru participanți. Bine, pe mine mă relaxează gătitul. 🙂 Deci, dacă se face ceva în direcția asta, eu promit să gătesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.