Timp pentru o nouă pasiune?

În ultima perioadă sunt tot mai atent la ceasurile pe care oamenii le poartă. Am început să urmăresc cu mare curiozitate ce se întâmplă în industria asta și să dau follow brand-urilor de ceasuri pe Instagram. De fapt, am început să fiu un amator de ceasuri de mână.

Cred că ceasul nu este doar o simplu indicator de timp, dată sau orice altă informație. Pentru mine ceasul a început să devină un element caracteristic omului care-l poartă.

Ca de exemplu ceasul Patek Philippe 1518 purtat de Regele Mihai.

Despre ceasul Patek Philippe 1518 se pot scrie, probabil, romane. Dar să ne concentrăm pe informațiile esențiale, care îl fac să iasă din anoniminate: este primul ceas produs în serie care are înglobat și un calendar, marcând astfel un milestone în istoria ceasurilor.

Primele ceasuri au fost fabricate în anul 1941 pentru o perioadă de doar 13 ani, în total fiind scoase pe piață aproximativ 281 de bucăți. Un exemplar a fost purtat și de Regele Mihai, încă din tinerețe. Dovadă stau pozele în care Regele apare în uniformă. Mergând mai departe cu investigația, se pare că Regele Mihai a primit un exemplar încă din anul 1942, pe care l-a purtat până anul acesta.

Prețurile acestor ceasuri de colecție ajung până la 1,474,000 Franci Elvețieni. Și dacă nu știi ce cadou să-mi faci atunci poate că ar trebui să știi că cel mai rar exemplar din 1518 este încă undeva în lume și așteaptă să fie cumpărat și cadorisit.

Ultimele două achiziții sunt 2 ceasuri MVMT care merg foarte bine casual dar și clasic. M-a atras simplitatea și design-ul minimalist dar și povestea din spatele brandului. În momentul de față am un Fossil, un Casio, un Quartz, un Daniel Klein și 2 MVMT.

Dacă vrei să citești mai multe despre ceasuri, îți recomand să arunci un ochi pe Hodinkee.

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.