Blog

58 Matei Dima (BRomania): Tot ce fac, fac pt mine, nu pentru public

Influencer marketing este un trend în discuțiile de la masa marketerilor, publicitarilor și presei. O discuție interminabilă despre importanța acestui trend, de ce un brand ar trebui să aibă o strategie de influencer marketing și care influencer este cel mai bun pentru a putea încheia un parteneriat.

Dar cine altcineva mai bun decât BRomania ar putea discuta despre subiect?

Unii îl știți ca și Matei Dima, alții ca și BRomania și alții ca băiatul care apare în reclamele de la Vodafone cu Antonia.

Așa că ne-am pus la masă, am pornit microfoanele, am apăsat pe butonul rec și am început povestea.

Ce-a ieșit puteți asculta în episodul de azi:

Read More

57 De la zero la unu / Conferința Feed Your Mind

În episodul acesta puteți asculta povestea podcastului pe care l-am pornit în 2017 dintr-o frustrare personală.

Veți auzi despre momentul când am început să ascult conținut audio cât mai des și cum am reușit să fac astăzi unul dintre cele mai populare podcasturi din România.

Este interesant să vezi că trăim într-o perioadă în care avem totul la îndemână și de prea puține ori avem curajul să ieșim din zona noastră de confort pentru a face ceva interesant, din care să căpătăm experiență.

Read More

56 Aproape tot ce trebuie să știi despre podcasting cu Florin Roșoga

Atunci când am luat decizia că mă apuc de podcasting, n-am avut niciun habar despre partea tehnică. Ba mai mult, simțeam că-mi prindeam degetele în hosting și alte lucruri care trec dincolo de recording, RSS feed sau promovarea podcastului.

Așa că l-am rugat pe Florin să-mi explice cum stă treaba cu hostingul, care e cel mai bun, cum se folosește pe o temă simplă de WordPress și ce ar trebui să iau în calcul.

Read More

55 Alex Negrea: Dacă dispare Facebook, o să apară altceva

Poate că deja te-ai abonat la newsletter-ul lui prin WhatsApp (Da! Ai auzit foarte bine! Newsletter pe WhatsApp) unde trimite (aproape) zilnic noutăți și materiale utile despre social media.

Sau poate că ai fost deja la unul dintre cursurile lui de social media ori l-ai auzit la vreo conferință de marketing sau business în care vorbea despre conținut, despre Facebook, social media sau alte idei din zona asta.

El este Alexandru Negrea – consultant și trainer pe teme de comunicare în social media și marketing. Un om liniștit, calm, calculat și căruia îi place să testeze lucruri noi atunci când vine vorba de social media.

Read More

54 Bob Radulescu: Dacă numa’ așteptăm, în așteptare o să murim

Când mi-am făcut prima listă de invitați pe care să-i am în Podcastu lui Katai, Bob a fost în top 10. Dar a trebuit să treacă peste 50 de episoade ca să putem să ne așezăm și să înregistrăm acest episod.

Despre Bogdan Bob Rădulescu, sau cum îi spun prietenii simplu – Bob nu are rost să spun prea multe pentru că mulți îl știu ca și actor, om de televiziune, prezentator de evenimente, formator de opinie, un luptător și un om pasionat.

Așa cum spunea și el:

Când iubesc, iubesc cu pasiune. Când urăsc, urăsc cu pasiune.

Și asta o vei putea auzi, ba chiar simți și în discuția noastră în acest episod.

Read More

53 Despre ce înseamnă să fii Sneaker Artist cu Graure Octavian

În clasa a 8-a m-am angajat în vacanța de vară într-o fabrică de praf de înghețată. Am lucrat 8 ore ca orice om normal, de luni pana vineri (uneori și sâmbătă). Am primit o mică sumă de bani, dar eu am fost mulțumit că munceam pentru banii mei, iar ai mei au fost fericiți că odrasla lor nu bătea mingea în fața blocului.

Înainte să vină toamna, să mă duc la liceu ca orice tânăr cu aspirații de licean, m-am dus într-un magazin de sneakers și mi-am luat cea mai nouă și scumpă pereche din câte au existat în acel oraș. Aproximativ 80% din banii strânși în vacanță i-am dat pe sneakers. Dacă mi-a părut rău? Deloc. Am muncit pentru ei și i-am cumpărat.

Read More

52 Vlad Moldoveanu: Sunt jucători de baschet care pur și simplu vor să simtă publicul

Recunosc că nu urmăresc meciurile de baschet din România (poate nici chiar pe cele din Europa). Dar atunci când am avut ocazia să fiu în tribună la Eurobasket 2017 am observat un jucător în echipa României care avea un fler aparte. Felul lui de a juca, de a comunica pe teren, de a angrena jucătorii în atac sau apărare, mi se părea ceva mai special.

Așa că am vrut să văd cine este acest jucător, de ce e el mai diferit decât alții și de ce jocul lui seamănă mult cu al celor din NBA.

În episodul acesta îl puteți asculta pe Vlad Moldoveanu, un nume cunoscut în lumea baschetului românesc. Practică acest sport de la 15 ani, iar în prezent joacă la U-BT Cluj.

Read More

51 Mih Lovin: Cel mai bun influencer marketing e atunci când influencerul cumpără produsul

Cum ar să-ți schimbi numele în funcție de numele de pe Instagram? Pentru unii ciudat, pentru alții ar fi ceva normal. Așa a fost și pentru Mihai Lungeanu care și-a schimbat numele în Mih Lovin.

Un antreprenor care nu se limiteaza la un singur business: are o agenție de organizare de evenimente, produce tech pentru organizare de evenimente și să nu uităm de cea mai recentă agenție lansată, cea de influencer marketing. Sau mai degrabă spus, Mih e un hibrid între antrepreneor, content creator și marketer.

În episodul de azi vom discuta mai multe din zona de marketing, content crreation și antreprenoriat. De asemenea vom afla care sunt trendurile în zona de marketing și influencer marketing care vor acapara piața din România din perspectiva lui Mih.

Read More

50: Marian Hurducaș îmi ia interviu! Voi mai continua podcastu’ sau nu?

În 21 iunie 2017 a fost prima dată când am anunțat public procesul de pregătire și lansare a Podcastului lu Katai. Au trecut 4 luni de la vorbire și până la punere în practică. Au trecut 4 luni până când acest proiect a fost publicat pentru toată lumea.

Un proiect la care am lucrat cu mult drag. Un proiect care m-a provocat în fiecare zi. Cu fiecare episod am învățat cum să înregistrez mai bine un podcast, cum să pun întrebări mai bune, cum și când să tac și să las invitatul să vorbească și aproape tot ce înseamnă să promovezi un podcast atunci când ai buget zero.

Așa a reușit Podcastu’ lui Katai să atingă de mai multe ori locul 1 în categoria Business din Apple Podcast. Așa a reușit să fie nominalizat în cadrul evenimentului Webstock și să ia locul 2 din categoria Best Podcasts. Și așa a reușit acest proiect să aibă zeci de mii de downloads și ascultat de mii de oameni care au găsit inspirație, motivație și idei pentru a-și face treaba mai bine.

Read More

49 Călin Crainic: Fiecare clipă pot să o convertesc într-o experiență pe care să o folosesc în munca mea

Nu știu dacă pe Călin l-am scos din zona lui de confort, punându-l în fața unui microfon și recorder sau doar i-am oferit încă o experiență în viață pe care o va folosi în următorul lui proiect.

Cert e că acest Călin Crainic este una dintre legendele Olimpului publicitar din România la care am ajuns după un drum lung pe Facebook Messenger unde am împărțit 3 cuvinte, 4 parale și țac – pac, s-a rezolvat.

Nu contează că lucrezi în publicitate, în design, branding sau pur și simplu ești un antreprenor care vrei să îți pui un brand pe picioare, ăsta-i podcastul pe care trebuie să-l asculți neapărat.

Read More