47 Alexandra Crăciun: Iubirea presupune un proces de acceptare și de iertare

Trăim într-o perioadă în care oricine care are acces la un device cu conexiune la internet are o voce. O voce care poate să ridice sau care poate să dărâme. O voce care poate striga de frustrare sau poate tăcea de rușine undeva într-un colț.

Și de multe ori vocea asta o folosim atunci când suntem supărați, frustrați sau poate nervoși că ciorba pe care tocmai am comandat-o a venit rece. Așa că scoatem telefonul, intrăm pe pagina de Facebook a restaurantului și lăsăm un review, un comentariu sau orice altceva am putea face ca să atragem atenția celor din jurul nostru că ciorba a fost rece și că ce nașpa e restaurantul ăsta.

Dar apoi vezi că-ți răspunde cineva din partea unui restaurant, își cere scuze și vrea să afle mai multe detalii ca să poată îmbunătăți serviciile localului. Nu-i așa că supărarea nu mai e atât de mare și că parcă parcă ciorba e mai călduță?

În spatele unor asemenea discuții, unor asemenea comentarii, există profesioniști care studiază marketingul și comunicarea în Horeca (HoReCa este acronimul pentru industria ospitalității: Hoteluri, Restaurante, Café).

Așa că în episodul de azi am povestit cu o persoană care nu doar că lucrează în domeniu, dar a și pus pe picioare un proiect frumos care îmbrățișează un podcast, o conferință și un blog – Pinch of Salt.  

Dar stați liniștiți, că nu am povestit doar despre mâncare și marketing. Cu Alexandra am ajuns să punem pe masă și subiecte precum depresia, momentul greu în care a trebuit să închidă propria agenție și despre faptul că a ajuns să fie studentă la Istoria Artei.


Subiecte discutate:

  • Cum a început Alexandra să lucreze în domeniu.
  • De ce a închis agenția Exquisite?
  • Cum e să lucrezi în agenție.
  • Care este viitorul agențiilor de comunicare?
  • Despre depresie.
  • Despre #randomthoughts.
  • Despre comentariile din social media.
  • Cum a ajuns la Pinch of Salt.
  • Cum a ajuns la podcast.
  • Care este lucrul care o pasionează în ultima vreme, în afară de job.
  • Cum a ajuns să fie studentă la Istoria Artei?
  • Ce mesaj ar transmite dacă ar avea acces la toate ecranele?
  • Despre relația cu părinții.
  • Întrebarea pusă ascultătorilor: Ce v-a făcut fericiți astăzi?

Citate și Idei

  • Brandurile mici îți dau șansa să te implici mult mai tare decât un brand mare.
  • Nu mai cred în ideea clasică de agenție.
  • În România avem stigma de a nu ne pune pe noi pe primul loc.
  • Cred foarte mult în a scrie.
  • Jobul în marketing și comunicare e 99% vocațional.
  • În România avem rușinea în oase.
  • Noi transmitem într-un mesaj și frustrările noastre anterioare.
  • Cred că cu bunătate poți să rezolvi orice.
  • Noi nu suntem egali.
  • Pinch of Salt este despre mine.
  • Mi-i drag să vorbesc despre lucrurile de care sunt pasionată.
  • În copilărie suntem cei mai vulnerabili.
  • Am fost educați să adunăm sub preș și la un moment dat să explodeze.

Contact Alexandra:

Site: http://alexandracraciun.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/alexandra.craciun

 


Dacă ți-a plăcut acest episod, poți să te abonezi la “Podcastu’ lui Katai” și să lași un review de oriunde asculți:

Apple Podcast | Stitcher | Spotify | Overcast | PocketCasts

 

Mă poți urmări pe social media și pe:

Facebook  | Linkedin | Instagram 

 

About the Author
Content Marketing Manager la Bannersnack și moderator al emisiunii online Podcastu' lui Katai. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

One comment on “47 Alexandra Crăciun: Iubirea presupune un proces de acceptare și de iertare

  1. Andrei Boar says:

    Felicitări pentru podcast!

    O singură mențiune: Robin Williams nu s-a sinucis din cauza despresiei. Sau nu avea o depresie care s-ar fi putut rezolva cu niște vizite la psiholog:

    “an autopsy revealed that Williams had diffuse Lewy body dementia, which had been diagnosed as Parkinson’s. This may have contributed to his depression”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.