107 Anca Ungureanu: Creativitatea dă naștere oportunităților

Katai Podcast este susținut de Banca Transilvania.

Imaginează-ți că ești la o răscruce de drumuri. Dacă mergi în față pe drumul bătătorit, situația ta personală sau profesională nu se schimbă cu nimic. Dacă alegi una din cărările din stânga sau din dreapta, te așteaptă noi oportunități care îți pot schimba viața – te pot ajuta în carieră, sau îți pot îmbunătăți relațiile cu familia, prietenii, sau chiar cu tine însuți.

Cum te poți hotărî pe unde să mergi? Ce trăsături ar trebui să ai ca să alegi “the road less traveled”? Profiți de șansa care ți se dă? Ceri ce ți se cuvine? Sau rămâi în zona de comfort care e așa ‘călduță’ de-ți vine să stai toată ziua acolo?

Oportunitatea este de cele mai multe ori dată de context și trebuie să ai foarte mult curaj să vezi lucrurile un pic mai departe de momentul respectiv, și să îți dai seama dacă e momentul să faci acel pas sau nu.

Anca Ungureanu

Ei bine, azi vorbim despre momentele în care ochii ne sunt larg deschiși, ne-am încălțat cu puțin curaj, ne-am pus creativitatea la treabă, și am spus da noilor provocări. Pentru că, pe bune acum, fiecare oportunitate – chiar și aceea care ți se pare prea ușoară să nu o accepți sau prea obvious că e de înhățat – vine la pachet cu schimbări în modul tău normal de a funcționa.

Mă bucur tare mult că am putut discuta despre acest subiect cu Anca Ungureanu – Director de Comunicare la Unicredit Bank și fondatoarea lanțului de cafenele Beans&Dots – pentru că ea este una din acele persoane care înțelege jocul oportunităților și are multe de împărtășit cu noi.

Am povestit cu Anca ce înseamnă pentru ea să ai o oportunitate și mi-a dezvăluit momente din viața ei în care a profitat la maxim de ceea ce i s-a oferit, dar și dăți în care a spus pas, pentru că, așa cum spune și ea, “nu-ul ar trebui să vină în momentul în care nu mai poțiși “nu e o rușine să îți arăți vulnerabilitatea în acele clipe.” M-a lămurit și cum stă treaba cu pandemia și obstacolele de care cu toții ne-am lovit, și mi-a oferit și niște motive bune să nu mă mai compar cu alții din aceeași breaslă sau din industrii complet diferite.

Abia aștept să asculți și tu ce are Anca de zis. Și dacă rămâi cu ceva din episodul ăsta, dă-l mai departe și dă-mi tag, sau lasă un review să știu ce ți-a plăcut cel mai mult din discuția noastră. Și apoi, alege una din cărări. Niciodată nu știi peste ce dai.

Ce poți învăța din acest episod:

 • Cele trei categorii de oportunități. (03:51)
 • Cum poți identifica proiectele care sunt oportunități. (05:50)
 • O oportunitate pe care Anca a lăsat-o să treacă dar care i-a deschis alte orizonturi. (13:43)
 • Educația continuă duce la mai multe oportunități. (17:59)
 • Rolul intuiției în a spune da oportunităților. (20:28)
 • Când este momentul să spui nu. (24:25)
 • Cum îți poți proteja timpul atunci când spui da multor oportunități. (27:59)
 • Axează-te pe ce te pricepi ca să poți deveni cel mai bun. (33:48)
 • Obstacolele sunt oportunități deghizate. (37:50)
 • Oportunitatea, curajul, și creativitatea merg mână în mână. (43:46)
 • Comparația omoară creativitatea. (49:20)
 • Norocul ți-l faci singur. (52:02)

 Conectează-te cu Anca:

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.