181: Cum să te diferențiezi în publicitate prin creative excellence? cu Cătălin Dobre

Am povestit cu Cătălin Dobre – CEE Creative Director și Chief Creative Officer la McCann – despre cum creativitatea nu mai este un moft în industria de marketing și advertising, ci un factor diferențiator esențial, mai ales în contextul unei piețe foarte competitive.

Cătălin pare că reușește foarte ușor să găsească o perspectivă pozitivă chiar și în lucrurile mai puțin pozitive, ceea ce, cred eu, denotă o gândire super flexibilă și creativă. În acest episod vei afla noi perspective despre cele mai importante calități ale unui creativ, te vom pune pe gânduri și te vom invita la introspecție, mai ales dacă ești în punctul în care vrei să faci o schimbare, te vom reasigura că este perfect în regulă (și chiar recomandat) să fii praf la anumite lucruri și, desigur, vei afla care e treaba cu creative excellence-ul ăsta de care vorbește toată lumea.

Întrebări din episod

02:40 – Cine ești, ce faci și care e misiunea ta?

08:27 – De unde ai firea aceasta pozitivă?

11:33 – Cum reușești să faci față momentelor de nesiguranță și cum îți recapeți încrederea în sine?

13:37 – La ce ești bun și la ce ești junior acum?

17:58 – Ce ți-ar plăcea să înveți acum?

25:50 – Ce ai recomanda unui creativ?

32:25 – Cum reușești să îți menții creative excelence-ul într-un domeniu atât de competitiv?

37:24 – Din punctul tău de vedere, ce contează mai mult: cât de creativă este o idee sau cât de distribuită este aceasta?

41:00 – În publicitate ai întâlnit fenomenul acesta prin care brandurile își creează mai întâi o audiență, iar apoi își promovează produsul?

46:57 – În calitate de publicitar, de ce nu folosești creația de content pentru a leverage business pentru business-ul vostru?

52:47 – Care a fost cea mai mare greșeală din cariera ta?

54:21 – Care este cea mai mare provocare pe care industria de publicitate o are acum?

Idei principale

1. Creative excellence nu e ceea ce era acum mulți ani. În prezent creativitatea este un factor esențial pentru a te diferenția de competitorii tăi, indiferent că ești creator de conținut, lucrezi în sectorul financiar, medical, you name it.

2. Dacă ești un creativ la început de drum, super puterile tale care te vor ajuta pe mai departe sunt curiozitatea și răbdarea. Răbdarea să înveți skill-uri noi, răbdarea să lucrezi cu oamenii.

3. Întotdeauna când începi ceva nou, ești începător la acel ceva. Ceea ce este un lucru minunat, pentru că de fiecare dată când ești începător la ceva, îți întânzi antenele în mai multe arii și te dezvolți mai mult. De exemplu, Cătălin și-a propus la un moment dat să lucreze într-un domeniu cu totul diferit de ceea ce a făcut până acum, for the sake of growth.

4. Este necesar ca industria publicității să știe să comunice ce e cu adevărat, pentru a putea atrage mai mulți oameni talentați și creativi, care să o dezvolte.

5. AI nu o să îți ia jobul în viitor, dar este necesar să știi cum să îl integrezi și să te folosești de el.

Așa cum spune și Cătălin, mediocritatea este sentința la moarte a oricărei idei. Sper că acest episod a fost insightful pentru tine și că te va motiva să îți dai frâu liber creativității, indiferent de domeniul în care lucrezi!

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.