127 Radu Georgescu: Sfaturi de business de la echipele NBA

Katai Podcast este susținut de Banca Transilvania.

Există vreo asemănare între baschet și business? Surprinzător, sunt mai multe decât aș fi crezut, între jucătorii de echipe sportive și oamenii de afaceri. 

Steph Curry și Michael Jordan sunt doar câteva nume de referință ale discuției de astăzi, cu antreprenorul Radu Georgescu. 

Ce înseamnă, de fapt, o echipă unită? Cum o construiești? Ce rol are antrenorul, respectiv CEO-ul pentru îndeplinirea obiectivelor și unde se poziționează egoul în toată această poveste?  

Am dezvoltat subiectele rând pe rând, cu Radu Georgescu, trasând mereu paralele de la baschet la sfaturi pentru business. Sunt două condiții pentru a avea succes, atât într-un meci, cât și într-o companie: 

 1. Treci peste dorința de primi toate laudele
 2. Joacă doar din pasiunea de a juca 

Ego-ul nu te poate ajuta în niciun sport de echipă, cum este businessul, de exemplu.

Radu Georgescu

Odată ce privești businessul ca pe un sport de echipă, înțelegi că trebuie să faci tot ce îți stă în putință pentru a obține aurul împreună. 

Bonus discuției noastre, vorbim despre compatibilitatea dintre juniors si seniors într-o companie, despre planurile realiste de business și smart money. 

Ascultă acest episod ca să afli: 

 • Ce poți prelua din exemplul echipelor de sport în echipă (NBA – National Basketball Association) pentru businessul tău – 9:26, 23:51, 31:45, 32:59, 39:09
 • Diferența dintre o echipă care doar ascultă de lider și una care lucrează din plăcere – 14:30
 • Ce rol are CEO-ul pentru echipă – 25:48
 • Calitățile unui chairman of the board pentru business – 26:01
 • Modelul baschetbalistului Steph Curry de a construi o echipă – 36:46
 • Cum să îți creezi un plan realist, care să funcționeze. De ce ai nevoie să fii, în primul rând, atent la context – 47:36

Idei care mi-au rămas: 

 • Membrii unei echipe puternice au un commitment puteric de a câștiga împreună și nu de a se așeza fiecare în lumina reflectorului
 • Dacă vrei ca businessul sau echipa ta să dea randament, alege oamenii după adevăratul lor potențial, nu după faimă
 • Skillurile se învață. În schimb, atitudinea nu se poate schimba. Orientează-te spre cei care sunt acolo pentru echipă, nu pentru ei înșiși.
 • Tinerii plini de energie și seniorii cu experiență pot lucra cot la cot, în momentul în care împart aceeași pasiune, același obiectiv. 
 • Înainte de orice, ai nevoie de un plan. Rămâi open-minded și vezi cum poate fi adaptat la contextul în care te afli

Despre Radu Georgescu: 

Antreprenor, founding partner de 29 de ani la GECAD Ventures și un iubitor al spiritului de echipă, Radu Georgescu crede cu adevărat că succesul unui business se datorează oamenilor care sunt acolo unii pentru ceilalți. Nu întâmplător îl admiră pe baschetbalistul Steph Curry de la echipa Golden State Warriors. Tocmai pentru capacitatea sa de a construi o echipă solidă, îl consideră pe S. Curry unul dintre cei mai buni jucători, poate chiar peste M. Jordan. Nu ne refeim la tacticle de joc, ci exclusiv la crearea echipei. 

Radu Georgescu urmărește modele de echipe, de lideri și jucători care lasă deoparte egoul și dau tot ce este mai bun pentru team. Cu același mindset se îndreaptă spre zona de business. Observă unul dintre numitorii comuni ai companiilor de succes: De la CEO la juniors, dacă oamenii lucrează din pasiune, împart același obiectiv pentru companie și se află acolo pentru echipă, apar și rezultatele. 

Cu o vastă experiență în investiții și în dezvoltarea companiilor, Radu Georgescu deține un know-how excepțional despre progres, colaborare și planuri care să funcționeze pe termen lung. În plus, mai este și un partener foarte bun de discuții despre NBA. 🙂

Conectează-te cu Radu Georgescu: 

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

1 comment on “127 Radu Georgescu: Sfaturi de business de la echipele NBA

 1. Io says:

  Mi.ar fi plăcut sa fie incarcat si pe YouTube…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.