122 Adi Hădean – Viața e prea scurtă ca să te proptești de pereți

Katai Podcast este susținut de Banca Transilvania.

Cred că perseverența nici măcar nu-i perseverență. De fapt, cred că e doar un apendice al altui instrument pe care îl avem noi la dispoziție, și anume, inteligența. Pentru că dacă ai suficient de multă inteligență încât să îți vezi foarte clar obiectivele, să fii perseverent devine foarte ușor și util.

Adi Hădean

Tu cum îți dai seama când trebuie să renunți la un proiect, o carieră, o relație, sau pur și simplu o idee, și când e momentul să mai insiști un pic, să perseverezi până când vezi acea luminiță de la capătul tunelului?

Cred că tocmai am pus o întrebare foarte dificilă pentru majoritatea dintre noi. Mulți mergem pe instinct, experiență, noroc, dar foarte greu putem pune punctul pe i, să spunem ce ne ghidează deciziile de zi cu zi.

Eu am mers pe instinct în acest episod și am perseverat până i-am făcut „creierii varză” lui Adi Hădean, invitatul meu de azi, pentru că am știut că are de împărtășit adevărate golden nuggets-uri legate de – ghici ce – perseverență. Dar nu numai!

Perseverența m-a ajutat să îmi ating obiectivele și încăpățânarea m-a ajutat să nu renunț atunci când perseverența nu mai era bună la nimic.

Adi Hădean

Te-am făcut curios cât de cât? Tot ce-ți pot spune e că vei auzi lucruri profunde legate de disciplină (și până în ce punct trebuie să ne bazăm pe ea), rutină și flexibilitate, bineînțeles perseverență (pro și contra aș putea spune) dar și încăpățânare – și diferența dintre ele –  pasiune, generozitate, și importanța eficientizării resurselor personale.

Trebuie să fii implicat în viața ta că altfel nu se va întâmpla nimic în ea.

Adi Hădean

De Adi sigur ați auzit într-un fel sau altul. Fie că îi citiți blogul și că vă inspirați din rețetele lui pentru a pregăti masa pentru cei dragi, ori l-ați văzut în multele emisiuni televizate pe care le-a livrat, sau ați luat parte la proiectele sale, Adi este pretutindeni. Și asta pentru că tot ce face este din pasiune, amestecată cu multă muncă și perseverență.

Cred că nu aș putea să îl descriu mai bine pe Adi decât a făcut-o el la un moment dat în conversația noastră:

Mă interesează tot ce e în jurul meu. Mă interesează tot ce pot să văd, mă interesează fiecare lucru pe care pot să îl fac, mă interesează să simt viața. Asta mă interesează. Dar ce o să fie peste cinci ani nu mă interesează pentru că mi-e foarte clar că e o pierdere de timp. Știi, adică, ca să înțelegi, interesul nostru ne canalizează atenția într-o anumită direcție și atenția sau manifestarea atenției presupune folosirea unor cantități impresionante de energie. Noi nu realizăm lucrul ăsta, dar e așa. Și atunci eu vreau ca atenția mea să fie disponibilă – respectiv energia mea să fie disponibilă – pentru lucruri tangibile, nu pentru presupuneri sau pentru fantezii despre ce-o să fie mâine.

Adi Hădean

Așadar, zic eu, te așteaptă un episod care îți va da puțin mai multă încredere în tine să duci până la capăt lucrurile care contează cu adevărat în viața ta sau, din contră, să întrerupi lucrurile și proiectele care se dovedesc a nu-ți aduce niciun beneficiu dar la care încăpățânarea te-a împiedicat să renunți până acum.

Enjoy! Și te aștept să îmi spui în comentarii cum te-a influențat acest interviu.

Ce poți învăța din acest episod:

 • Balanța între pasiune, muncă, și perseverență. (03:17)
 • Viața e scurtă, așa că e ok să renunți după ce ai încercat tot. (06:23)
 • Avem nevoie să întâlnim drama potrivită la momentul potrivit. (08:26)
 • Perseverență versus încăpățânare. (10:05)
 • Până când e benefică disciplina, și când începe să nu mai aibă sens. (14:27)
 • Rutină versus flexibilitate. (15:38)
 • Cât de important este să ai o structură bine definită în viață. (19:17)
 • Principalul obiectiv către care merită să ne canalizăm atenția și energia în viață. (21:14)
 • Un pas în spate, o privire mai detaliată. (24:41)
 • Importanța eficientizării resurselor personale. (27:22)
 • O altă perspectivă asupra obstacolelor întâlnite în viață. (32:47)
 • Cum poți depăși mentalitatea de om sărac. (35:02)
 • Generozitatea atrage generozitate – Programul Solidar Social. (37:37)
 • Viața în sine e foarte complexă, dar drumurile sunt foarte simple. (41:05)
 • No, stați un pic! (43:48)

Conectează-te cu Adi Hădean:

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.