104 Laura Rădescu: Transformă o oră de audio în conținut nelimitat

Katai Podcast este susținut de Banca Transilvania.


Episodul de azi este pentru podcasterul din tine.

Fie că ai deja un podcast și vrei să știi ce metode de promovare poți folosi să te faci auzit, sau plănuiești să îți lansezi unul în viitorul apropiat, îți garantez că ai ceva de învățat de aici!

M-ai auzit de multe ori, probabil, menționând cât de important este, atunci când ai un podcast, să te folosești de toate platformele și mediile de promovare astfel încât să ajungi în urechile celor care sunt interesați de subiectele pe care le discuți. Nu e de ajuns să înregistrezi episodul, îl pui online, și gata, aștepți să vină oamenii la tine. Trebuie să te întâlnești cu audiența la mijloc, și să te asiguri că îi poți oferi toate resursele de care are nevoie pentru a consuma informația pe care tu vrei să o transmiți.

Acum ceva timp am pornit o discuție despre show notes în grupul de Facebook Podcast Focus, și cineva a întrebat, „Dar ce-s alea show notes?” Și podcasting-ul fiind un domeniu relativ nou în România, cred că multă lume are aceeași nedumerire în jurul acestui subiect. Și cred că și mai confuză este importanța transcrierii în promovarea unui episod.

De aceea, astăzi am invitat-o pe Laura Rădescu să ne vorbească despre ceea ce ar trebui să se întâmple behind the scenes atunci când ai un podcast, și care sunt tool-urile de care te poți folosi atunci când vrei ți-l promovezi. Laura este Directorul Departamentului de Creație Scrisă în cadrul Ginni Media – o companie de producție de podcasturi din Statele Unite – și este expertă în tot ceea ce ține de transcrierea episoadelor, realizarea show notes-urilor și metodele de promovare a unui podcast astfel încât să aibă reach-ul dorit.

Am vrut să aflu ce presupune exact să transcrii un fișier audio/video, cum te poți folosi de acea transcriere, și cum poate cineva să își scrie show notes-urile propriului podcast. Am vorbit despre cât de mult contează repurposing-ul episodului tău, cum poți scrie o carte pe baza discuțiilor pe care le ai cu invitații, și rolul pe care citatele îl joacă în atragerea ascultătorilor.

Transcrierea e ca întreaga hartă a României. Ai acolo munți, dealuri, orașe, ai și ape – ai tot ce vrei tu acolo. Poți să le vezi. Toată lumea cred că a avut o hartă a României pusă pe perete. Show notes-urile, cumva, fiind ideile principale, sunt orașele sau regiunile. Toată harta aia e împărțită în câteva regiuni. În fiecare regiune e ceva important, e ceva care te atrage, e un obiectiv turistic acolo – astea sunt citatele și toate paragrafele mai mărunte pe care tu le poți scoate și le poți vizita. Și de fiecare dată când plănuiești o excursie, te uiți, “Ce pot să vizitez acolo? A, uite pot să vizitez asta, pot să vizitez asta. A, atunci orașul ăsta e interesant. A, fain, hai că dacă orașul e interesant, pot să mă mai duc și în alte orașe și să vizitez toată țara.”

E fascinant impactul pe care transcrierea și show notes-urile îl pot avea asupra download-urilor tale, așa că este un subiect care cu siguranță trebuie luat în considerare atunci când vrei să îți lansezi un podcast! Sper că discuția de azi te va pune puțin pe gânduri și îți va da idei pe care le poți pune în practică, pentru că sky is the limit când vine vorba de conținutul episoadelor tale!

Ce poți învăța din acest episod:

 • Ce este un transcripționist. (01:00)
 • Job-ul care acum 3-4 ani nu era pe hartă, iar acum este la mare căutare. (06:05)
 • Motivul pentru care tot mai multe companii apelează la transcripționiști. (07:42)
 • Diferența dintre transcriere și show notes. (09:24)
 • Ce presupune procesul de transcriere & La ce te poate ajuta o transcriere automată. (10:03)
 • La ce trebuie să fii atent atunci când lucrezi la o transcriere & Rolul marcatorilor de timp. (14:19)
 • Pașii de urmat atunci când scrii show notes pentru podcastul tău. (17:18)
 • Cum poți extrage și promova esența unui podcast. (20:37)
 • Cum te poate ajuta o transcriere să îți faci episodul auzit. (27:55)
 • De ce sunt importante promovarea și repurposing-ul episoadelor din podcast. (32:35)
 • Cum îți poți împacheta episoadele într-o carte. (36:16)
 • Importanța unei scurte descrieri a episodului tău. (41:27)

Cum te poți conecta cu Laura:

Resurse

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.