176 Cum să faci o campanie de Social Media care aduce rezultate palpabile – cu Laura Savu

Una dintre super puterile pe care le are Social Media este faptul că îți oferă feedback instantaneu din partea audienței tale. Acest lucru este mai important decât crezi, deoarece te ajută să înțelegi nevoile și preferințele publicului țintă, iar ascultarea publicului este esențială pentru a crea campanii eficiente și pentru a maximiza succesul acestora. Dacă pornești o campanie fără să îți asculți publicul, există șanse mari ca aceasta să nu performeze bine.

Am stat de vorbă cu Laura Savu, Head of Social Media la festivalurile Untold, Neversea și Massif și fost Global Community Manager la TikTok, despre ce înseamnă de fapt să creezi o campanie de social media care aduce rezultate și care sunt aspectele pe care trebuie să le ai în vedere pentru a maximiza succesul unei astfel de campanii.

Am discutat despre cât de important este să îți adaptezi campaniile în funcție de target și să creezi conținut specific pentru fiecare platformă de social media, despre importanța networkingului și crearea de conexiuni cu influenceri și specialiști din domeniu, despre marketing digital vs. offline marketing și despre multe alte insighturi acționabile din ”munca de teren” și experiența Laurei.

Întrebări episod:

 • 02:10 – Care este cea mai mare frământare a ta când vine vorba de Social Media?
 • 04:27 – Ce i-ai spune unui om care nu știe ce este social media, astfel încât să înțeleagă ce este social media?
 • 05:23 – Cine crezi că face cel mai bun Social Media Marketing azi?
 • 08:58 – Care este campania ta preferată de Social Media?
 • 11:15 – Ai avut campanii de real time marketing?
 • 13:47 – Ce ai învățat din campaniile care nu au performat bine?
 • 19:26 – Cum reușești să îți organizezi munca pentru un brand uriaș precum Untold?
 • :24:30 – Cum a fost trecerea de la Global Community Manager la Tik Tok la Head of Social Media la Untold?
 • 32:40 – Cum ai face o campanie de Social Media pentru un brand local, fără bani de paid media, fără relații cu influencerii?
 • 37:33 – Cum reușești să te conectezi cu influenceri?
 • 42:45 – Cât timp petreci pe Social Media?

Idei principale

 1. Înainte să faci o campanie de social media, este important întotdeauna să te întrebi care este obiectivul tău și ce vrei să obții prin campania respectivă. Chestia asta te va aduce de fiecare dată cu picioarele pe pământ.
 2. Videoul este noua tastatură. Orice brand care explorează și înțelege partea de video marketing, are șansa să se diferențieze pe piață.
 3. Există multe moduri prin care o campanie de Social Media poate să meargă prost. Un lucru important este să îți asculți audiența, să îi înțelegi nevoile și obiceiurile de consum și să îți adaptezi strategia în funcție de acestea.
 4. O campanie cu impact va combina atât partea digitală, cât și experiența in real life, autentică și memorabilă, oferită consumatorilor. Ultimii ani ne-au arătat că oamenilor le este dor să se conecteze și live, nu doar online.
 5. În calitate de content creator, este important să îți alegi o platformă de social media prioritară, iar pe restul să le folosești drept suport, care să îți trimită trafic spre canalul principal.

Sper că acest episod te-a ajutat să ai o viziune mai amplă și mai clară despre ce înseamnă să creezi o campanie de Social Media eficientă și că ți-a oferit noi perspective și idei pentru munca ta.


GrowthCon – conferința de growth marketing va avea loc în 26 mai, The Office, Cluj-Napoca

Parteneri: A List Magazine, Creatopy, Flipsnack, Panemar și susținut de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Visit Cluj.

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.