143 Vizi Andrei: Cum să-ți dezvolți un business online din curiozitate

Dacă ar fi să răspunzi la întrebarea – tu ce faci când ești curios? Ai spune că-i întrebi pe cei profesioniști, în caz că afli ceva interesant? Alegi să experimentezi singur? Ceri mai întâi sfaturi sau testezi și încerci pe propria piele? 

Vizi Andrei e un tânăr de 24 de ani care și-a dezvolat un business de la zero cu un networking organic. A testat și a învățat în același timp de la profesioniști. S-a înconjurat de oameni de la care să învețe ceva valoros – atât în marketing, cât și în dezvoltarea personală. 

Începe să scrie încă din facultate, apoi își dezvoltă încă un skill – graphic design. Astăzi, are un brand și un sistem de creații prin care se diferențiază printre oamenii de marketing. Cum? 

Eu nu m-am inspirat foarte mult din cărți de branding și de marketing. Eu m-am inspirat – și aici intervine controversa – din religie. M-am inspirat din anumite cărți sacre ca să pot să creez un sistem de design care mă va diferenția. 

Vizi Andrei

Andrei e băiatul curios, pasionat de artă, de stilul de viață sustenabil, care alege să fie consecvent în munca sa. Un meme vechi ar zice acum „Fii ca Andrei”.

Dar mai ales, are multe idei faine, iar dacă ai între 20 și 30 de ani, cu atât mai mult vei putea rezona cu insight-urile pe care ți le aduce. 

Enjoy și ia cu tine din episod tot ceea ce ai nevoie ca să devii mai bun în ceea ce faci on a daily basis! 

Iată și proiectele lui:

Conectează-te cu Andrei: 

Idei care mi-au rămas: 

  • Networking in the long term? Alege networkingul organic. Conectează-te cu oamenii și ajută-i fără să le ceri ceva în schimb. – 13:10
  • Dacă vrei să te diferențiezi în marketing, caută acele elemente din surse încă neexplorate până acum  – precum Andrei alege religia, mitologia, cărțile sacre – 20:58
  • Învață să înțelegi cu ce te poate ajuta fiecare platformă online și ce dezavantaje are: „chiriaș” pe Instragram, dar cu mai mari șanse de a-ți forma o audiență VS liber pe Discord, dar cu mai puțină vizibilitate în primă fază. – 47:11
  • Testează platformele. Uită-te la rezultate. Vezi care sunt cele mai potrivite platforme pentru tipul tău de conținut și unde se află audiența ta. – 51:49
  • Dacă ești la început și vrei să fii creator în online – explorează, fii curios și testează. Nu te concentra doar pe numere sau pe stabilirea unei nișe. Doar scrie, creează graphic design sau orice altceva îți dorești să faci pe internet. Audiența și nișa vor veni natural pe parcurs. – 59:43

Întrebări din episod: 

  • Care este strategia prin care poți crea conexiuni mai ușor cu oamenii prin platforme? – 16:44
  • Ce l-a făcut pe Andrei să pornească un business al său, un business digital și de ce a ales minimalismul? – 24:03
  • Cum își construiește Andrei sistemul de creație? – 36:34
  • De ce să alegi România pentru a-ți construi un business în Digital? – 54:41
  • Dacă ai între 20 și 30 de ani, cum te poți diferenția pe piață ca să obții acel job sau să-ți crești businessul? – 58:12

Next time, când ai niște timp liber și ai face ceva ca să-ți hrănești curiozitatea, începe să lucrezi la proiectul acela pe care-l tot amâni. Ascultă un podcast din aria ta de interes. Doar testează platforme, subiecte de discuții și idei de tot felul.

Lucrează pentru pasiunea ta, creează networking and go with the flow! Who knows? Poți ajunge chiar să construiești un brand care să te diferențieze pe piață și să lucrezi cu unii dintre cei mai faini oameni din industrie – just like Vizi Andrei.  

Ca de fiecare dată, vreau să profit de ocazie și să le mulțumesc celor de la Banca Transilvania că susțin acest podcast.

Resurse:

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.