121 Teodora Migdalovici: Experimentează și ieși din previzibil (partea 2)

Katai Podcast este susținut de Banca Transilvania.

Vreau să îți imaginezi pentru un moment un cățel simpatic, poate un labrador sau oricare ți-e rasa preferată, care aleargă în jurul cozii sale. E fericit, energic, insistă serios pe task-ul lui (să prindă chestia aia care se mișcă „necontrolat”), mai schimbă și sensul, că poate e mai simplu așa; la un moment dat se și enervează un pic și începe să mârâie pentru că numai nu se lasă prinsă. Face o pauză, poate începe să se joace cu o minge, să ia două trei înghițituri de apă, poate și-o îmbucătură, și apoi o ia de la capăt.

Cam așa e și cu creativitatea. E ca un cerc care în continuu merge și nu poți să îl lași să se închidă. Lucrezi, îmbunătățești, mai iei o pauză, te destresezi, îți mai vine o idee, mai schimbi ceva, iar faci o pauză, și tot așa. E ca un mușchi care se dezvoltă pe măsură ce îl antrenezi, iar obiceiurile sănătoase pot numai să îți fie de ajutor.

În episodul trecut am vorbit cu Teodora Migdalovici despre obiceiurile creativilor autentici, despre perseverență, despre importanța identității personale și nevoia de a fi informat și de a săpa pentru a descoperi insight-uri valoroase. Și ți-am promis că vom continua discuția, pentru că abia am băgat un deget în ocean.

Așadar, acum ne avântăm un pic mai adânc în acest ocean al creativității și tot pe Teodora v-o aduc în căști. Vei auzi diferitele metode și exerciții prin care îți poți antrena și educa partea creativă care se ascunde în fiecare din noi, și de ce e important să ieși din tipare, din previzibil, și să „Outsmart the system”. Îți spunem și de ce frustrările și complexele identitare ale fiecăruia pot reprezenta o adevărată sursă de inspirație dacă știi cum să le abordezi, sau cum poți folosi puterea emoției pentru a transmite mesajul așa cum îți dorești.

Ohoo, și încă câte am mai povestit. Vezi mai jos câteva alte subiecte. 😉 Apropo, știi care e legătura dintre matematică și creativitate? Sau chiar dintre politică și creativitate? Te las să afli. Îmi zici după dacă ești de acord sau nu, că eu m-am contrazis un pic cu Teodora.

Ce poți afla din acest episod:

 • Cum îți poți antrena mușchiul creativ. (02:15)
 • Dacă vrei să fii cu adevărat creativ, ieși din rețetă, experimentează. (08:23)
 • Rolul conștiinței în procesul de creație al brandurilor. (12:46)
 • Mai există originalitate în marketing? (17:02)
 • Dacă nu te consideri o persoană creativă, ascultă acest mesaj. (20:15)
 • Nu există business-uri non-creative. (25:07)
 • Frustrările și complexele identitare sunt o sursă incredibilă de inspirație. (26:07)
 • Un exercițiu de creativitate pe care Teodora îl folosește – puterea emoției. (28:02)
 • Legătura dintre matematică și creativitate. (33:49)
 • În România, țara lui Caragiale, creativitatea și politica sunt legate. (39:57)
 • Importanța expunerii internaționale pentru oamenii care lucrează în creativitate. (41:13)
 • Pașii prin care îți poți crește expunerea internațională. (44:48)
 • Uită-te la sistemul de referință al mulțimii și încearcă să outsmart the system. (48:01)
 • Mesajul Teodorei către toți creatorii. (53:43)

Conectează-te cu Teodora:

Resurse:

About the Author
Content & Communication Manager la Bannersnack și moderator al emisiunii online Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.