Am lansat Podcastu lui Katai – Despre marketing si viata

Întotdeauna mi-a fost greu să vorbesc despre proiectele mele. Deși ca marketer cred că ar trebui să ne fie ușor să povestim în special de proiectele la care lucrăm. Dar atunci când vine vorba de proiectele personale, cred că majoritatea dintre noi avem un nod în gât și un blocaj în degetele de pe tastatură. De fapt, chiar și acum când scriu aceste rânduri am emoții.

Am emoții pentru că e ziua în care lansez un proiect despre care am tot vorbit din luna iunie încoace. Mai degrabă am folosit Facebook pentru a povesti oamenilor procesul prin care trec atunci când vine vorba despre podcast.

Apoi am lansat blogul ăsta și statusurile au devenit articole, unele mai tehnice și altele mai personale.

Însă a venit momentul să anunț ziua în care podcastul iese la lumină.

Vă prezint primul episod din Podcastu’ lui Katai.

Ce este Podcastu’ lui Katai?

Podcastu’ lui Katai este un proiect audio online în care voi vorbi despre marketing și viață cu diferiți invitați. De asemenea voi avea și înregistrări audio în care voi împărtăși cu voi subiecte din zona noastră de interes, adică despre marketing și viață.

Pentru mine acest podcast a fost și este un proiect de la care am învățat multe. De la cum să discuți cu invitații pe care-i ai alături, până la modul în care trebuie să pui microfonul ca să captezi sunetul sau ce chițibușării trebuie să faci ca să-l poți lansa online. Lucruri pe care nu le-am luat în considerare atunci când am ales să lucrez la un podcast, dar de care m-am lovit în timpul pregătirii și pe care le-am învățat practic din greșeli sau de la cei care au trecut prin ele.

Pregătirea podcastului a fost și este un proces de învățare

Podcastu’ lui Katai va avea la început doar un sezon de 50 de episoade înregistrate. Apoi voi trage o linie și voi vedea dacă a meritat sau nu, dacă e ceva ce-mi place să fac și voi face încontinuare sau dacă intră în categoria “Proiecte făcute”. Nu mi-am pus un timeline și nu mi-am setat nici un obiectiv. Singurul lucru pe care-l urmez e să fie cât mai natural și simplu. De fapt, scopul acestui podcast e să-i ajute pe ascultători să învețe ceva, chiar dacă e o chestiune mică. Încerc să fac un podcast pe care aș vrea să-l ascult eu.

Deși multă lume mi-a spus că nu există piață, că nu există oameni care să asculte podcasturi, eu cred că ar putea fi un început care să-i ajute pe creatorii de content audio să se gândească și la acest format. Și dacă e să ne gândim, și în blogging a fost nevoie de cineva care să paveze drumul, și în vlogging la fel, atunci de ce podcastul ar fi ceva diferit?

Vor urma interviuri cu oameni care lucrează în presă și media de peste 20 de ani, cu oameni care fac blogging de mai bine de 10 ani sau cu oameni de marketing care au lăsat o urmă în industrie. Nu vă așteptați doar la discuții tehnice despre marketing, social media, SEO sau advertising, pentru că invitații au făcut exact ce au vrut ei să facă, să povestească în felul lor despre marketing și viață!

Mulțumesc pentru sfaturi și călăuzire Florin, pentru înregistrare, mixare și editare Mihai și Bogdan, pentru branding Gery și de restul chiar dacă am uitat, cu siguranță îmi voi aduce aminte în alte articole despre voi.

Aici te poți abona pe pe iTunes.

Până atunci, spor la ascultat și aștept părerea voastră despre Podcastu’ lui Katai.

 

P.S. Următorul episod va fi un interviu cu o persoană specială, care lucrează de 20 de ani în media, dar spune că e încă la început.

So stay tuned!

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

5 comments on “Am lansat Podcastu lui Katai – Despre marketing si viata

  1. Beni Sinca says:

    Intro song wicked! Good job!

  2. Raul says:

    Haha! Super intro-ul 🙂 și piesa e super potrivită! Mult succes în continuare 😉

    Apropo, eu lucrez în timp ce ascult podcasturi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.