99 Atena Boca: Cum să pui pe picioare o comunitate națională

Katai Podcast este susținut de Banca Transilvania

Eu cred că noi am venit pe pământ ca să ne fim alături unii altora.

Atena Boca

La un moment dat am văzut o imagine foarte faină – era împărțită în două: într-una din jumătăți era un bloc, cu toate luminile stinse, mai puțin una, dintr-un dormitor. Cealaltă jumătate de imagine arăta un oraș întreg, în care fiecare bloc avea câte două-trei lumini aprinse. Mesajul din spatele acestei imagini era, „Nu ești singur.”

Crezând că sunt singură în bloc cu lumina aprinsă noaptea, nu am știut că sunt alte 400 de mame în bloc noaptea cu mine, în același timp. Și când am văzut cât de multe sunt, mi-am dat seama că există un potențial uriaș pentru această comunitate.”

Așa se naște o comunitate. Dintr-o dorință de a simți că nu suntem singuri, dintr-o nevoie de a face parte dintr-un grup, de a ne înconjura de oameni și de organizații cu care ne asemănăm și împărtășim aceleași convingeri – practic, din nevoia de bază de a ne simți în siguranță.

Dar de unde pornește totul? Cum se formează aceste comunități? Am întrebat-o pe Atena Boca, invitata mea de astăzi – creatoarea comunității „La Primul Bebe” – ce a motivat-o pe ea să pornească această mișcare care acum unește aproximativ 150,000 de mame din România.

Nu m-am gândit niciodată să fac un grup să sprijin mame. Eu am trăit o perioadă extraordinar de grea după ce am născut. La acel moment, nu aveam prietene apropiate care să fi născut de curând. Eu aveam nevoie de oameni care să treacă prin experiența mea exact în momentul în care treceam eu. Nu mă ajuta că aveau copii de cinci ani. Pe mine mă interesa cineva care avea bebeluș și avea aceleași probleme ca mine, în același moment.”

Dar uite că fără să vrea, a ajuns să sprijine mame din toată țara. Când a văzut impactul pe care poate să-l aibă, i-a păsat și și-a asumat rolul de lider de comunitate și și-a descoperit misiunea ei în viață.

„Oamenii care au ajuns să facă mișcări din grupurile lor au intrat dintr-o durere a lor pe care au vrut să și-o rezolve ei și apoi au înțeles că și alți oameni au aceeași durere – și le-a păsat.”

Dă-i play episodului de astăzi pentru că este o conversație despre tine și despre noi toți.

Hai s-o asculți pe Atena pentru că îți va oferi informații și insight-uri despre cum poți să aduci lângă tine oameni pasionați de aceleași lucruri, care au aceleași nevoi ca tine, iar împreună puteți găsi soluții la probleme comune. Dacă ai un brand, află cum poți crea o comunitate în jurul tău care să fie centrată pe nevoile persoanelor pe care le atragi.

La urma urmei, totul este despre oameni! Ne inspirăm și învățăm unii de la alții și doar împreună putem crește și putem depăși obstacole și provocări!

Ca să îți faci o idee, uite despre ce am discutat:

 • Cum să atenuezi un conflict în comunitatea ta. (06:38)
 • Cum s-a născut comunitatea Atenei – La Primul Bebe. (10:12)
 • Calitățile pe care ar trebui să le posede liderii unei comunități. (14:26)
 • Asemănările dintre online și offline, când vine vorba de o comunitate. (18:17)
 • De ce e important să te focusezi pe engagement și nu pe numărul de oameni dintr-o comunitate. (19:31)
 • Rolul pe care ego-ul îl joacă într-o comunitate. (22:32)
 • Pe ce trebuie să te axezi dacă vrei sa creezi o comunitate în jurul unui brand. (23:32)
 • De ce se pune acum, mai mult ca niciodată, accentul pe nevoile emoționale ale mamelor după naștere. (26:25)
 • Cum îți poți scala comunitatea. (30:22)
 • Dedicare și consecvență – ingredientele rețetei de success. (35:52)
 • La ce trebuie să fii atent/ă când creezi regulile unei comunități online. (38:38)
 • Creativitatea și ideile liderilor de comunități vin din capacitatea lor de a-i asculta pe oamenii din jurul lor. (43:14)
 • Capcana în care cad mulți lideri de comunități (44:45)
 • Cum să-ți construiești avatarul (profilul clientului ideal) în detaliu & de ce e important pentru îndeplinirea misiunii tale. (47:39)

Cum poți fi parte din Comunitatea „La Primul Bebe”:

Cărți pentru Biblioteca Ta:

Sursa imagine.

About the Author
Content Strategist, Product Marketer la Creatopy și moderator Katai Podcast. Proiectele lui au fost publicate pe site-uri din domeniu precum Adweek, Content Marketing Institute sau Entrepreneur.

1 comment on “99 Atena Boca: Cum să pui pe picioare o comunitate națională

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.